Trainingen

Het beoefenen van atletiek is nauwelijks aan leeftijd gebonden. Al vanaf 6 jaar kunnen kinderen op de atletiekbaan terecht en bieden wij jong en oud een goed programma. Zij krijgen bij AVH een prima mogelijkheid zich verder te ontplooien.

Een maximum leeftijd is niet aan te geven en menig zeventigplusser laat zich dan ook regelmatig op de, inmiddels landelijk en regionaal bekende, AVH-lopen zien.

Niveau

Tijdens de trainingen wordt natuurlijk rekening gehouden met de leeftijd en geoefendheid van de beginnende AVH-atleet. Geleidelijk wordt toegewerkt naar het verhogen van een prestatie, waardoor vooral ook bij kinderen, maar eveneens bij ouderen het vertrouwen in eigen lichamelijke mogelijkheden groeit en het karakter sterkt. De weg van de geleidelijkheid is daarbij de beste.

Speciale aandacht voor elke leeftijdsfase. Via speelse en niet te specialistische trainingen voor de kleinsten en specifieke, meer op wedstrijd gerichte oefenstof voor jeugdigen tot eveneens op maat afgestemde trainingen of begeleidingen van de oudere AVH-leden. Wel of niet in wedstrijdverband, het kan allemaal bij AVH.

Trainers

Gediplomeerde en vooral ook deskundige trainers begeleiden u of uw kinderen op gevarieerde wijze. Door het aanbieden van veelzijdige bewegingservaring tot en met een zeer gespecialiseerde baan- en wegtraining, zorgen zij ervoor dat op een plezierige wijze de atletieksport bedreven kan worden.

De Atletiek Vereniging Haaksbergen biedt een ieder het gehele jaar door daartoe de gelegenheid. Staat in de zomer de baanatletiek centraal en in het najaar de crossen, lopen de trim- en prestatiewedstrijden dwars door het gehele jaar heen, dan is het duidelijk dat atletiek bedrijven een goede keus is om twaalf maanden per jaar actief te kunnen sporten.

Op maat

Op deze wijze bewerkstelligen trainers, begeleiders en bestuurders van de AVH atletiek op maat, voor elk wat wils, met als motto: een gezonde geest in een gezond lichaam! Een leus die voor vele sporten geldt, maar in zeer bijzondere mate voor de moeder aller sporten: de Atletiek!

Baanatletiek of lopen

We kennen grofweg twee typen atleten:

  • de baanatleet
  • de lange afstandsloper

De baanatletiek richt zicht vooral op de meer technische onderdelen die zich overwegend op de atletiekbaan afspelen. De meeste beoefenaars van baanatletiek zijn jeugdleden. Alle atletiekonderdelen kunnen bij ons worden beoefend. Voor de jeugdleden wordt deelname aan wedstrijden sterk gestimuleerd. Voor informatie over de baanatletiek klik hier.

De lange afstandslopers zijn over het algemeen wat ouder (20+). Zij hebben een veelheid aan mogelijkheden. De AVH heeft groepen die zich voorbereiden op prestatielopen, maar ook wedstrijdlopen zoals crossen, veldlopen, halve- en hele marathonlopen.
Geen interesse in wedstrijden? Geen probleem, AVH heeft ook trainingen voor sporters die recreatief willen lopen, samen met anderen. Voor meer informatie over de loopgroepen klik hier.

© 2018 | CMS & webdesign by Accept-IT Info