Trainingen

 

Bekijk hier het trainingsrooster november 2018 t/m feburari 2019

 

Proeftraining jeugd 6 t/m 18 jaar

Heeft u interesse in een proeftraining bij AVH? Neem dan contact op met één van de jeugdtrainers. De eerste 3 trainingen zijn gratis! Na 3 trainingen krijgt de atleet een aanmeldingsformulier mee naar huis.

Meld je aan voor een proeftraining via trainers.avh@gmail.com.

 

Pupillen: 6 - 11 jaar

De contactpersoon van deze groep is Erik Teunissen, benaderbaar via trainers.avh@gmail.com

In de vakantie is er voor de pupillen wel een mogelijkheid tot trainen voor de pupillen, dit wordt altijd slechts via de email met de leden gecommuniceerd. Wil uw kind in de vakantieperiode komen kijken, neem dan contact met ons op voor de laatste stand van zaken.

Welke onderdelen?
Sprint (40 of 60m.), hoogspringen, verspringen, balwerpen, kogelstoten, duurloop (600 – 1000m). Daarnaast doen we voorbereidende oefenvormen van hordenlopen, speerwerpen en discuswerpen. Tenslotte letten wij tijdens het lopen op de looptechniek en doen wij hier oefeningen voor doormiddel van loopscholing (knieheffen, hakken-billen, armzwaaien enz.)

Opbouw training
De training is bedoeld om spelenderwijs kennis te maken met atletiek. De training bestaat meestal uit 10 – 15 minuten warming-up, 2 atletiekonderdelen van ca. 15 – 20 min. en een afsluitend spel of een duurloop (300 – 1000m).

Schoeisel
We stellen geen eisen aan trainingskleren. Wel adviseren wij om schoenen te gebruiken met een goed voetbed. Hierdoor worden blessures en verzwikkingen voorkomen. Wanneer de temperatuur onder de 15 graden is graag een vest/jasje en een lange broek meenemen.

 

Junioren 12 jaar en ouder

Vanaf 12 jaar en ouder geldt geleidelijk het principe van de specialisatie. Getraind wordt dan op die onderdelen die de voorkeur verdienen, zoals discuswerpen, kogelstoten, speerwerpen, hordelopen, hoogspringen of verspringen.

Er is een schema gemaakt, zodat de junioren veel onderdelen trainen. Hierdoor zullen ze snel bekend raken met de verschillende onderdelen. Er staan elke training veel trainers op de baan, waardoor er een goede begeleiding tijdens de training is.

De contactpersoon van deze groep is Chris Kalter, benaderbaar via trainers.avh@gmail.com

 

© 2018 | CMS & webdesign by Accept-IT Info