• Op zaterdag 4 september 2021 zijn er 17 AVH atleten naar Almelo afgereisd, om aldaar hun talenten te tonen aan het grote publiek en te strijden om het klassement. Natuurlijk dik ik het wat aan, maar dat betekent niet dat het voor sommige atleten wel zo gevoeld zal hebben. Er deden niet alleen ervaren atleten mee, want er waren ook kids die voor het eerst sinds het begin van hun atletiek carrière aan een wedstrijd mee doen. Vooruitlopend op de tekst hieronder: ik ben trots op alle deelnemende atleten, maar in het bijzonder op de nieuwelingen! Klasse!

  Beginnen wil ik graag met de meisjes pupillen C/mini in ons team: Jayda Alkoutobi. Als het al niet spannend genoeg was, moest ze als enige deelneemster namens AVH aan de start van de 40m verschijnen om daar vervolgens in een tijd van 8.66seconden naar de finish te snellen. Jayda dacht vast dat de baan van haar buurvrouw sneller liep, want starten in haar eigen baan en bijna finishen in die van haar buurvrouw werd door de scheidsrechter ook opgemerkt, maar zoals het in de atletiek wereld gaat: natuurlijk werd dit door de vingers gezien. Ik heb hard gelachen!

  Dan over naar de jongens pupillen C/Mini’s van AVH. Dit gehele team, bestaande uit 3 stoere mannen, deed voor de eerste keer mee aan een wedstrijd. Van de spanning was werkelijk helemaal niets te merken. Althans, ik zag het niet. De prestaties liegen er dan ook niet om. Guus wist de bal naar een afstand van 10.79m te werpen om daarmee op plek 4 op dit onderdeel te eindigen. In deze categorie deden 12 atleten mee. Plek 4 is dus knetter goed! Nog even het geheugensteuntje: eerste wedstrijd(!) Dan over op een ‘concurrent’ van Guus, Sil. Deze jongeman is, om het even netjes te zeggen, gemiddeld een kop kleiner dan zijn tegenstanders maar wat heeft hij zijn mannetje gestaan zeg. De 600m wist hij af te leggen in een tijd van 2:30:51 om daarmee in de serie op plek 4 te eindigen. Knap hoor! Tjah, waar moet ik beginnen. Luca… verspringen: plek 1, balwerpen: plek 2 en 600m: plek 2. Sprakeloos. Luca is met deze scores in het geheel klassement op plek 2 geëindigd. Helaas zegt dat voor dit type wedstrijd niets voor de prijs, maar evengoed is het wel een uitzonderlijke prestatie.

  In de volgende categorie deden Mike, Vesper en Hugo mee. Zij streden tegen de andere jongens pupillen C. Mike en Vesper hebben met hun inzet respectievelijk plek 3 en 4 in het algemeen klassement bereikt. Hugo is op plek 9 geëindigd want helaas kon hij geen prestatie neerzetten op de 600m. Erg jammer, want hij zat zeer lekker in de wedstrijd met een prestatie van 12.88m op balwerpen. Wat in het vat zit… Ondanks het feit dat Vesper het verspringen heeft weten te WINNEN met een joekel van een afstand van 3.27m (38cm verder dan nr 2), rol even snel een rolmaat uit en besef hoe ver dat is, heeft hij zich toch gewonnen moeten geven aan Mike want Mike werd 3e op het verspringen, balwerpen én de 600m. Zeer stabiel hoor. Alle drie: bikkels!

  Dan even roddelen over wat dames. In de categorie Meisjes pupillen B namen deel: Lauren, Ise en Nynke, waarvan de eerste 2 stoere dames debuteerden in de wedstrijd scene. Op de 40m konden Lauren en Ise het niet eens worden wie nu sneller was, dus moest de ET (elektronische tijdwaarneming) maar 'ingrijpen' en besluiten via de fotofinish, dat Lauren een fractie van een seconde sneller was. Vriendinnen in het echte leven, dus dan ook maar samen over de finish, ik snap het wel. Ondanks dat het voor Lauren ook haar eerste wedstrijd was, wist ze de kogel toch naar een afstand van 4.44m te stoten. Hiermee wist ze plek 6 op dit onderdeel te bezetten. Klasse Lauren! En wederom, zeer dicht op Ise, want Ise eindigde 1 plek achter Lauren met een afstand van 4.37m… wat is dat toch met die dames? Van wedstrijdspanning was bij Ise naar mijn observatie niets te merken. Ze behaalde op hoogspringen plek 2 met een hoogte van 1.00m en liet daarmee 12 atleten achter zich. Tjah, wat kan ik daar nog van zeggen. Volgens mij mis ik dan nog 1 atlete? Ohja, Nynke, ik zou haar haast vergeten. Met stip op 1… op alle 3 de onderdelen. 1.05m op hoogspringen, 5.37m met de kogel en 6.70s op de 40m sprint. Niets aan toe te voegen toch? Afgezien van de geweldige prestaties van deze 3 dames, hebben ze ook ontzettend genoten volgens mij, ik in ieder geval wel!

  In totaal nog 6 bikkels te bespreken. 2 van deze stoere gasten zijn Eli en Ravi die uitkwamen in de categorie jongens pupillen B. Aan deze categorie namen 26 atleten deel. Na hard werken op de 1000m, het werpen met de bal en het landen in het zand heeft Eli het uiteindelijk tot plek 9 in het totaal klassement weten te schoppen. Prachtige prestatie zo na de zomervakantie en niet te vergeten, het gebrek aan wedstrijden dit jaar. Ravi heeft net als de rest ook zijn achterste van zijn tong laten zien door zich bij het verspringen met een afstand van 2.82m naar plek 13 op het onderdeel te werken. Dat is een hele mooie afstand! Mag je trots op zijn, en anders ben ik dat wel.

  Dat brengt me bij de laatste 4 jongens die ik nog even wil bespreken. Ze streden in een deelnemersveld van 31 atleten. Valentijn deed voor de tweede keer een wedstrijd mee maar dat is aan zijn prestaties niet te zien hoor. Op hoogspringen een prachtige hoogte van 1.10m wat resulteerde in een gedeelde 10e plek met nog 8 andere atleten. De 60m in 10.75m met 1m/s tegenwind. Dikke 9 seconden op de 60m natuurlijk als de wind mee had gezeten. Douwe lijkt een beetje op mijzelf… een werper. Hoogspringen vinden we lastig, en hardlopen doen we wel als we meer tijd hebben, maar werpen met dingen, dat vinden we leuk! Dat is te zien. Plek 11 op het balwerpen met een afstand van 21.15m is wat Douwe bereikt heeft. Netjes man. Als dat geen Goud oplevert! Van Luuk kan ik zeggen dat hij bij deze wedstrijd een grote verbetering t.o.v. de wedstrijd van vorig jaar heeft laten zien. +6.36m op het balwerpen om op een afstand van 18.93m uit te komen. Netjes hoor! Ik kan er natuurlijk mega ver naast zitten maar volgens was je niet helemaal uitgeslapen haha! Dat heeft jou echter niet verhinderd enorm te genieten van deze dag, toch? Dat is de juiste instelling, daar houd ik van. Thijn is uiteindelijk op plek 16 uitgekomen en dat is natuurlijk mede door de 60m want hij wist 415 punten te behalen door met 1m/s tegenwind in een tijd van 10.43s de finish te doorkruizen. Tegenwind… ik hoef niet te herhalen wat ik hierboven schreef, toch?

  Last but not least: Jarno. Jayda deed in haar eentje mee in haar leeftijds categorie, maar Jarno durfde het aan om in zijn eentje de gehele junioren categorie voor AVH vertegenwoordigen, alleen dat is al een schouderklopje waard. En hij vertegenwoordigde ons ook zeker niet onverdienstelijk! In het algemeenklassement een plek 9, zeer netjes! Een mooie prestatie van 1.25m op het hoogspringen leverde hem samen met nog 2 anderen, een gedeelde 6e plek op dit onderdeel. Mooi gedaan Jarno! Daar zit nog veel potentie in.

  Alle uitslagen van de wedstrijd zijn hier terug te vinden: atletiek.nu en de foto's die zijn gemaakt door vader van Guus, Niek Bakker zijn hier te bekijken.

  De volgende medaille wedstrijd is op 25 september op onze eigen baan. Vanzelfsprekend heb ik er alle vertrouwen in dat onze kids wederom geweldige prestaties gaan neerzetten, maar nog belangrijker vind ik dat ze genieten van de sport. Natuurlijk is atletiek een prestatie sport, maar zonder plezier geen prestatie. Laten we daar met ons allen op concentreren! Bij deze wedstrijd zijn we in beide doelen geslaagd vind ik.

  Stefan Hummelink
  P
  upillentrainer