• Hardloopclinic bij AV-Haaksbergen 2021

  Let op: de clinic voor de HEM editie 2021 is reeds gestart. 

  Informatie over de hardloopclinic voor editie 2022 (onder voorbehoud) vind u onderaan deze pagina.

  Elk jaar start de vereniging een hardloopclinic voor beginners. Met deze clinic bereiden we de deelnemers voor op het succesvol afleggen van 5 Engelse mijlen tijdens de Haaksbergse Engelse mijlenloop die AVH in 2021 voor de 26e keer organiseert, meer hierover op www.engelsemijlenloop.nl.

  De Mijlenloop is dus zeker niet alleen voor afgetrainde hardlopers. Juist niet! Ook minder geoefende lopers bieden we de kans om aan hun conditie te werken. Dat kan door een hardloopclinic te volgen met ervaren looptrainers. Binnen 6 maanden werken we samen toe naar het aan een stuk kunnen hardlopen van 5 mijl. De clinic start zondag 25 oktober en eindigt met de vijf mijlen van de Engelse Mijlenloop op 21 maart 2021. De cliniclopers trainen iedere zondagochtend gezamenlijk. Daarnaast lopen ze op een doordeweekse avond aan de hand van een schema. Dat kan individueel of tijdens een van de trainingsavonden van AVH. Halverwege de clinic meten we onze krachten met een tussentijdse hardloopwedstrijd van vijf kilometer: de Watermolenloop in Haaksbergen.

  Verantwoord op weg naar 5 mijl hardlopen
  Naast uitstekende trainers en trainingsfaciliteiten van de AVH beschikken we over een team van specialisten die deze clinic tot een succes maken.

  Wat biedt de clinic

  • Kick-off programma met informatie (5 oktober).
  • Deelname aan de Watermolenloop en de Mijlenloop.
  • Een exclusief hardloopshirt
  • 1 maal per week een training bij AVH in Haaksbergen onder leiding van gediplomeerde trainers, koffie/thee na de training.
  • Trainingsschema dat gericht is op het aan een stuk kunnen hardlopen van de 5 mijl
  • De mogelijkheid om op trainingsavonden te lopen op de atletiekbaan en de ontvangen loopschema’s veilig en verlicht af te werken.
  • Advies van een sportarts, sportfysiotherapeut en sportpodotherapeut.
  • Advies in schoeisel en materialen.

  Begeleiding
  Fysiotherapeut Huub Hodes van Fysik helpt de lopers gedurende de hele periode graag bij medische vragen of klachten. Sportarts Bas Veger biedt cliniclopers een sportmedische keuring aan met 10% korting. Samen verzorgen zij een informatiebijeenkomst na afloop van een van de eerste trainingen

  Rustig en verantwoorde opbouw
  Zoals iedereen weet, is hardlopen een gezonde bezigheid. Maar omdat deze sport natuurlijk een extra lichamelijke belasting geeft, begint de clinic geheel bij nul. De eerste training begint met 6 x 30 seconden hardlopen en dat zal uiteindelijk uitgebouwd worden tot 55 minuten hardlopen aan een stuk tijdens de laatste zondag voor de mijlenloop. Vanaf de eerste training zijn we echter wel ongeveer een uur bezig. Behalve hardlopen besteden we ook veel aandacht aan verschillende oefeningen om lenigheid, spierkracht en coördinatie te verbeteren. Uiteraard alles binnen ieders eigen vermogen.

  Kosten
  De kosten voor dit alles bedragen €50,00 per persoon.

  Locatie en tijden van de trainingen
  De eerste 10 trainingen vinden plaats bij AVH of in de directe omgeving. Na de feestdagen gaan we meestal het Lankheet in. De trainingen beginnen altijd zondags om 09:00 uur in de kantine van AVH en duren ongeveer een uur, waarna koffie of thee in de kantine klaarstaat.

  Zijn er na het lezen van dit bericht toch nog vragen, stel ze dan per mail aan clinicem@av-haaksbergen.nl

 • Hardloopclinic bij AV-Haaksbergen 2022

  Onderstaande informatie is gebaseerd op het voorbehoud dat HEM editie 2022 doorgang vindt.

  • Informatieavond op maandagavond 11 oktober 2021 20:00 in het clubgebouw.
  • De clinic start zondag 24 oktober 2021 09:00 en eindigt met de vijf mijlen van de Engelse Mijlenloop op n.t.b. 2022.

  Zijn er vragen, stel ze dan per mail aan clinicem@av-haaksbergen.nl

 • Aanmeldingsformulier voor de hardloopclinic 2021/2022