• Hardloopclinic bij AVH

Update: Aangezien de Haaksbergse Engelse Mijlenloop niet door zal gaan in 2020 wordt er voor een andere invulling gekozen. De deelnemers worden deze editie voorbereid op de 5 of 10 kilometer in Hengelo op 5 april 2020. Let op: uiteindelijke deelname aan deze wedstrijd is niet verplicht! u kunt ook alleen aan de hardloopclinic deelnemen zonder verdere verplichtingen.

De eerste training is zondag 27 oktober om 09.00 uur bij AVH.

Schrijf je in voor de hardloopclinic 2019/2020 via dit formulier of gebruik het digitale aanmeldingsformulier hiernaast/hieronder (in het download formulier staat nog foutief EM vermeld).

Elk jaar start de vereniging een hardloopclinic voor beginners. In een klein half jaar wordt dan getraind voor een loopevenement afhankelijk van wat er georganiseerd wordt in de regio. De afstand die dan gelopen wordt is afhankelijk van de wedstrijd. Halverwege de clinic wordt dan ook nog meegedaan met de Watermolenloop over een afstand van 5 kilometer. De clinic start altijd eind oktober en eindigt eind maart tijdens de eerste lentezondag van het jaar.

Maandag 7 oktober 2019 is er eerst een infoavond voor beginnende lopers die verdere informatie willen over de clinic. Ook kan dan alvast een aanmeldingsformulier worden ingevuld. Tevens kunt u zich aanmelden door een mailtje te sturen naar clinicem@av-haaksbergen.nl

Tijdens deze informatieavond zal gesproken worden over de opzet van de clinic. U kunt kennismaken met ervaren looptrainers, die zorgen voor de inhoud en organisatie van deze clinic. Tijdens een van de eerste clinics krijgt u een schema met daarop de trainingen voor de zondagen en voor een andere dag waarop u zelfstandig een training afwerkt. De eerste 10 trainingen vinden plaats bij AVH of in de direkte omgeving. Na de feestdagen gaan we meestal het Lankheet in. De trainingen beginnen altijd zondags om 09:00 uur in de kantine van AVH en duren ongeveer een uur, waarna koffie of thee in de kantine klaarstaat. Huub Hodes van fysiotherapiepraktijk Fysik verzorgt nog een informatiebijeenkomst over blessurepreventie.

Zoals iedereen weet, is hardlopen een gezonde bezigheid. Maar omdat deze sport natuurlijk een extra lichamelijke belasting geeft, begint de clinic geheel bij nul. De eerste training begint met 6 x 30 seconden hardlopen en dat zal uiteindelijk uitgebouwd worden tot 55 minuten hardlopen aan een stuk tijdens de laatste zondag voor de mijlenloop. Vanaf de eerste training zijn we echter wel ongeveer een uur bezig. Behalve hardlopen doen we nl. ook veel aan allerlei oefeningen en wandelen. Uiteraard alles in een rustig tempo.

De deelnamekosten aan de clinic zijn EUR 50,-. Dat is inclusief twintig trainingen onder deskundige begeleiding van ervaren looptrainers, telkens afgesloten met een gezellige kop koffie, deelname aan de Watermolenloop begin januari, deelname aan het loopevenement in maart en een loopshirt(onder voorbehoud).

• Hardloopclinic aanmeldingsformulier 2019/2020