• UPDATE 02-10-2020:

Helaas heeft de organisatie vanwege de op 28-09-2020 aangescherpte Corona maatregelen de moeilijke beslissing moeten nemen de Pingelloop 2020 alsnog af te gelasten omdat het niet lukt binnen 3 weken de aanpassingen door te voeren die de veiligheid van alle deelnemers moet garanderen. De organisatie wil alle deelnemers die zich reeds hadden ingeschreven bedanken voor hun vertrouwen en het inschrijfgeld zal z.s.m. worden terugbetaald. Met frisse moed wordt er nu aandacht geschonken aan Pingelloop editie 2021 die bestaat uit een nieuwe route, waarvoor de organisatie ook weer hoopt op riante deelname!

Update 17-09-2020:

Op 1 November 2020, gaan we weer proberen de jaarlijkse Pingelloop te organiseren (hopen dat het lukt).

Jarenlang hebben enthousiaste leden van AVH de pingelloop georganiseerd. De loop is een hele tijd onderdeel geweest van de Twentse cross competitie (TCC). In 2018 kwam daar een eind aan en een andere groep heeft de organisatie van deze loop op zich genomen. Doordat de koppeling met de TCC wegviel lieten veel lopers de loop links liggen.

Binnen AVH hebben we de doelstelling dat we mensen een plezierige sportbeleving willen aanbieden en dit moet toegankelijk zijn voor iedereen. Vanuit die gedachte zijn we in 2018 met een veranderd concept met de Pingelloop aan de slag gegaan.

Sfeer

Een officiële hardloop wedstrijd moet zich aan protocollen houden, de speaker mag bepaalde zaken niet omroepen voordat dit door een wedstrijd secretariaat is goedgekeurd, tijden mogen pas na validatie door het wedstrijd secretariaat/jury worden bekendgemaakt. Dit alles geeft een sfeer waar de gemiddelde recreatieloper zich niet thuis voelt en daar ook minder belang bij heeft. Doordat het wedstrijd element wegviel ontstond er een geheel andere sfeer bij de Pingelloop. Ik zal niet zeggen beter maar anders, klaar voor een heel ander deelnemers veld. Wedstrijdlopers zijn uiteraard nog steeds van harte welkom en wij doen voor hen ons uiterste best om de tijdwaarneming zo accuraat mogelijk weer te geven.

Corona Editie

Door de regels gesteld door het RIVM en de Atletiek Unie zijn we genoodzaakt om een aantal zaken aan te passen en ons evenement Corona bestendig te maken. We weten daarom niet of alles gaat lukken omdat de regels van de ene op de andere dag kunnen veranderen en we nog het een en ander aan toestemmingen nodig hebben.

· Het parcours moet lopers de mogelijkheid geven om 1,5 m uit de buurt van andere hardlopers te kunnen blijven.

· De start kan niet massaal dus zal er dit jaar weer een digitale tijdwaarneming worden ingezet.

· De aanmeldingen moeten Corona bestendig zijn, wat in zou kunnen houden dat er alleen online ingeschreven kan worden op inschrijven.nl

· Er geen eettentje kan komen aan de finish.

· Dat we er op moeten toezien dat ons trouwe publiek zich ook aan de RIVM regels houden.

· Dat we voor het eerst als organisatie mondkapjes en handschoenen voor de organisatie moeten regelen.

Dit alles hebben wij er voor over om, in een tijd waar veel evenementen worden afgelast, voor u een leuk hardloop event te organiseren. We hebben spoedig meer details voor u op onze pingelloop pagina.