• Op zondag 1 mei ’22 werd er in het FBK-stadion in Hengelo de eerste competitiewedstrijd afgewerkt in de derde divisie, poule 15 voor de senioren. AVH was bij de mannen senioren vertegenwoordigd door twee teams. Helaas zijn er onvoldoende vrouwen beschikbaar om een vrouwenteam op te stellen, Lisa Bielevelt heeft daardoor bij MPM deelgenomen.

Na twee seizoenen zonder volledige competitie door Corona was het voor iedereen weer even spannend, hoe werkte het ook al weer, maar vooral waar sta ik op dit moment? Stan Wiggers vroeg nog; ‘de commando’s van de starten zijn toch; heren gereed maken, op uw plaatsen, klaar, ‘pang’?’

Team 1 bestaande uit; Bart Bemthuis, Boy Foks, Bas Reith, Tom Wouda, Jelle Knoef, Tom Klein Poelhuis en Nick de Waart staan op dit moment op een 10e plek in de poule met 5115 punten. De opvallende prestaties van deze ploeg kwamen van Boy Foks, 5000m. – 16:19,62 min. (derde plek) en Tom Klein Poelhuis, 200m. – 23.52 sec. (derde plek)

Mogelijk stijgt het team nog een aantal plekken in de stand; het estafetteteam werd op de Zweedse estafette gediskwalificeerd wegens het foutief dragen van het startnummer. Hier protest op aangetekend. Elke atleet droeg het startnummer, zichtbaar op foto’s, correct.

Team 2 bestaande uit; Ben van Sark, Freek Bielevelt, Jens Willems, David Mebius, Yannick ter Huurne, Stan Wiggers, Rik Slotboom en Ivan Hoogland staan op dit moment op een 12e plek in de poule met 4388 punten. De opvallende prestaties van deze ploeg kwamen van Ivan Hoogland, hoogspringen – 1.75m. (plek 3) en Ben van Sark, discuswerpen – 28.80m.

Lisa Bielevelt, dus uitkomend voor MPM wist bij de vrouwen de 3000m. te winnen in 11:00,97 min. hiermee sleepte ze 635 punten binnen voor haar team!

Alle uitslagen van de wedstrijd zijn te vinden op: Atletiek.nu - Competitie 3e Divisie Poule 15 R1 [2022] - Marathon Pim Mulier, Hengelo

Op zondag 22 mei ’22 vindt de tweede competitiewedstrijd plaats bij Atletico ’73 in Genderingen (GLD). Met iets specifiekere training verwachten we dat de prestaties van deze fitte mannen nog zullen verbeteren!

• Yannick ter Huurne - 200m

• Tom Klein Poelhuis - 200m