• Hallo leden,

Wat hebben we een bijzonder jaar achter de rug! In januari gingen we voortvarend van start, maar net na de ledenvergadering stonden we voor de keuze: Laten we het jeugdkamp wel of niet doorgaan in verband met het, toen nog zo onbekende, Coronavirus. Helaas geen kamp halverwege maart maar later werd duidelijk dat er meer dingen waren om ons zorgen over te maken.

Liever kijken we terug op wat er wel door is gegaan in 2020. Jeugdtrainingen (baanatletiek en racerunning) hebben slechts 6 weken echt stil gelegen dit jaar. De 18+ers bij de loopgroepen en baanatletiek hebben veel door kunnen trainen met dank aan onze trainers. Zij hebben ontzettend geïmproviseerd om toch training te kunnen blijven geven. 1,5 meter, viertallen, circuittraining, thuistraining en in tweetallen, allerlei varianten zijn voorbij gekomen. Ook kozen sommige leden ervoor om even niet bij de vereniging te komen, hiervoor hebben we natuurlijk ook alle begrip.

Niet alleen de trainers en sporters hebben zich onwijs flexibel opgesteld, ook andere commissies hebben zich fantastisch aangepast op de situatie waarmee we te maken hebben. Hierdoor hebben we als verenging zo goed mogelijk door kunnen draaien, liggen de baan en het clubhuis er goed onderhouden bij en hebben we beperkt ‘last’ van het Coronavirus, ook in financiële zin. Dank voor deze inzet allemaal!  De vaste vrijwilligers (80!) hebben dit jaar een aangepast eindejaarspresentje in de brievenbus ontvangen. De aangepaste vorm heeft ermee te maken dat we niet alle huizen langs wilden gaan in deze tijd en we een lokale ondernemer hebben willen steunen.

We zien ook dat dit vreemde jaar leden aan het denken zijn gezet over hun vrijwilligerswerk. Sommige leden merken dat ze door de flinke vermindering in reistijd voor het werk nu eventueel wel tijd hebben om vrijwilligerswerk voor de vereniging te doen. Aan de andere kant zijn er ook vaste vrijwilligers die merken dat ze het toch best prettig vinden om een avond met de benen omhoog op de bank te zitten. Daarnaast zien we dat leden de wens hebben om op andere tijdstippen (zelfstandig) te  trainen omdat de ochtend en middag ook opeens haalbaar blijken. We gaan het komende jaar bekijken hoe we dit samen verder vorm kunnen geven.

Graag wil ik de Engelse Mijlenloop uitlichten voor 2021. Een nieuwe groep vrijwilligers is erg druk aan de slag om het evenement een doorstart te geven. Of dit in 2021 haalbaar is wordt begin februari duidelijk. Ook extra aandacht voor de werkgroep van de openbare bootcamproute op park Scholtenhagen. Gezien de reacties uit heel Haaksbergen zal de route, als het allemaal lukt, een mooie toevoeging zijn aan de al mooie sportfaciliteiten op het park. In 2020 heeft AVH actief meegewerkt aan het opstellen van het Sportakkoord van de gemeente Haaksbergen. We gaan in 2021 meewerken aan de uitvoering van dit beleid.

Graag nodigen we jullie hierbij alvast uit op de ledenvergadering op maandagavond 8 maart 2021 waar we nogmaals terug gaan kijken hoe we als vereniging 2020 zijn doorgekomen en wat we in 2021 van plan zijn te gaan doen. Daarnaast zullen we stil staan bij de jubilarissen, kijken we uit naar het jubileumjaar 2022 (50 jaar) maar staan we natuurlijk ook stil bij de clubiconen die in 2020 helaas zijn overleden. De vorm waarin we de ledenvergadering gaan organiseren hangt af van de maatregelen die te zijner tijd gelden. Hierover zullen wij jullie informeren.

Namens het bestuur wens ik iedereen een hele fijne jaarwisseling.

Op naar een gezond, sportief en vooral gezellig 2021!

Marloes Klumpers

Voorzitter AV-Haaksbergen