• Op zaterdag 26-09-2020 zijn we met 11 AVH pupillen naar het FBK stadion in Hengelo vertrokken om deel te nemen aan de eerste maar helaas ook enige en laatste baanatletiek wedstrijd van dit seizoen. De reden behoeft geen verdere toelichting: Corona.

Ondanks dat dit de enige wedstrijd van dit seizoen betrof, zijn er geweldige prestaties neergezet. Zo liet Douwe Kasteel tijdens het balwerpen met een prachtige afstand van 19.69m zien dat er in hem mogelijk een toekomstig werper verschuild gaat. Chris Doornhegge en Kevin Davids hebben aangetoond zich goed thuis te voelen op de 60m, want ze behaalden met 9.92s en 9.98s respectievelijk de 6e en 8e plek op dit nummer. Aaron Ooink heeft zich helaas vanwege een blessure moeten terugtrekken uit de wedstrijd.

Ook bij de JPB ging het lekker. Zo wist Thijn Molenkamp de 5e plek te behalen bij het verspringen door zich op 3.22m vanaf het kalkvlak in het zand te storten. Zijn concurrent maar tegelijkertijd natuurlijk ook zijn kameraad, Luuk ter Haar wist 2.83m op het scorebord te krijgen.

Bij de JPC kan ik met trots melden dat Vesper Schuur en Eli Snijders mij flink hebben verrast met hun 4e en 6e plek op het onderdeel verspringen met een prachtige afstand van 2.78m, ja u leest het goed, exact dezelfde afstand. Geweldig jongens! Waar Mike Koenderink in de voornoemde vriendjes op het verspringen zijn meerdere heeft moeten erkennen, heeft hij zich zeer sterk gerevancheerd op het balwerpen door 1e in zijn groep te worden met een afstand van 16.58m. Wauw! Voor Lucas Boekhoff was het de allereerste wedstrijd in zijn atletiek carriere maar daar was niets van te merken. Met 12.32m wist hij een mooie 11e plek te bereiken op het balwerpen. Dat belooft wat voor volgend seizoen!

Als klapper op de vuurpijl kan ik melden dat Nynke Slaa niet 1, niet 2 maar 3 winsten heeft weten te behalen. Winst op de 40m, gedeelde winst op het hoogspringen en last but not least, winst in de gehele meerkamp. Klasse Nynke. Zou het in de genen zitten?

Als trainer kijk ik terug op een leuke wedstrijd waarbij naar mijn oordeel alle atleten genoten hebben en vast en zeker uit kijken naar de eerstvolgende kans om hun persoonlijke records verder aan te scherpen.

Op naar de volgende, ik ben erbij!

Stefan Hummelink

Bekijk alle uitslagen hier.

• Start van de 600m.