• Geschreven door Johan Visschedijk.

  The week after …

  Trainen voor een marathon, of het nu Enschede is of Rotterdam, het blijft een hele belevenis. Zestien april is de dag dat het allemaal moest gebeuren en zestien man van de AVH stonden in twee plaatsen aan de start van deze zo beroemde afstand. Daarnaast was er in Enschede ook nog een halve en een 5 kilometer war onze atleten acte de presence gaven.


  De benjamin van het stel Lisa Bielevelt bevestigde nogmaals haar groeiende vorm. Nadat ze eerder dit jaar haar pr op de 10 km naar 37.02 bracht en ze op de baan een minuut van haar 5 km tijd afliep naar 17.53 liet ze in Enschede zien dat ze dezelfde tijd ook in een wegwedstrijd kan lopen.
  Haar verwachte marathontijd nu is 2.51.00 wat een verbetering van het clubrecord met 35 minuten zou zijn, maar dat laat nog een paar jaar op zich wachten vermoed ik.

  Op de halve marathon…
  Joris Jannink, die ondanks een strak plan én een goede voorbereiding, toch te hard van start ging zat na een uur met verzuurde benen. Lopen op je VIAD is voor niet Afrikanen nog geen optie op de halve marathon vrees ik.
  De master der masters Henk-Jan Baltink die onlangs structurele rugproblemen het lopen nog geen vaarwel wil zeggen, stond ook aan de start. In november kreeg ik van hem een halve marathon streeftijd door van 1.49.30. In Enschede loopt hij 1.37.23 goed voor een derde plaats bij de masters!!

  Dan de nieuwkomers op de marathon …
  Bart Dijkman ging goed van start maar kreeg wat kramp in het laatste deel en moest lossen uit zijn groep. Ondanks dat komt toch mooi binnen op 3.37 waar hij zeker blij mee is.
  Jasper ten Berge had als doel gesteld om hem binnen de 4 uur te lopen en het wordt 3.59.18. Zo doen we dat bij de AVH zou ik zeggen. Strakke plannen, strakke tijden.

  De ervaren marathon lopers… waar het wat rammelt de laatste weken.
  Peter Huirne liep 3.13.33. Moest zich inhouden vanwege aanhoudende hiel klachten want hij is nog steeds goed voor een tijd rond de drie uur.
  Gert-Jan Willemsteijn liep met enige gekneusde ribben, gooide er een pilletje in en kwam binnen op 3.40.59.
  Ruud ten Voorde liep met een bil blessure en een pilletje kwam binnen in 3.49.36
  Huub Hodes liep met Roocky Anoek mee en kwam in 3.49.35 binnen conform analyse
  Remco liet wat tijd varen als we naar Florence kijken en liep 3.41.47 een kleine 5 minuten langzamer, maar hij zat ook met een lichte bil blessure.
  Maarten Busschers daarentegen wilde nu wel binnen de 4 uur en liep 3.56.11
  Martijn van Bussel was de laatste weken al niet in goed doen maar toonde ballen en liep toch gewoon mee. Tikkie langzamer dan in Florence.
  Maar dan Henny Leferink, verbeterde zijn tijd met twee minuten naar 3.50.10. De volgende moet uiteraard binnen de 3.50.
  Theo Hendriksen nog geen lid van de AVH, kwam op 3.53.20 over de meet. Het hoeft geen uitlig dat als hij lid wordt hij zijn tijd mega verbeteren gaat.
  De hoofdtrainert liep hem net niet binnen de 3.30. 9 Seconden kwam hij tekort, maar het clubrecord M60 verbeterde hij wel met 5 minuten!!!! BINGO. Het zaal toch niet aan de nieuwe trainert liggen??
  In Enschede liep Bert Ten Thije Boomkamp 3 uur 34 en liet op Strava weten dat de laatste kilometers zwaar waren.

  Carina Slingerland reisde reeds een dag eerder af naar Rotterdam en liep daar als pacer, je weet wel zo’n loper met een vlag op het hoofd waarop de eindtijd staat. Carina kwam over de finishlijn in 4.07.48. Maar ook Chantal Geerdink-Krake ging op eigen gelegenheid en kwam tot het mooie resultaat van 4.03.59.
  Twee mensen van de club durfden het aan om op een schema van de trainert te lopen. Het resultaat……
  Patrick Lansink van 3.30.21 naar 3.23.54 een verbetering van 6,5 minuut.
  Chantal Lansink van 3.44 naar 3.35.45 een clubrecord met een verbetering van 11 minuten.

  Iedereen van harte proficiat met het behalen van dit resultaat, de AVH is trots op jullie!
  Wil je voor de volgende marathon een schema op maat meld je dan gerust.