• Trainingsoverzicht winter seizoen per 1 november 2021

  Bekijk de leeftijdscategorieën op deze pagina.

  Vragen? Graag een e-mail sturen naar: baanatletiektrainers@av-haaksbergen.nl

  Categorie Geboren in  Dagen en tijden Waar  Trainers Let op
  Minipupillen, pupillen C, B en A  2011 t/m 2016 (min. 6 jaar)

  Donderdag 18:00 - 19:00 uur 

  Atletiekbaan Tom, Jelle, Bram, Jens of Emma  
      Zaterdag 10.00 - 11.30 uur  Atletiekbaan Esmee en Tom, Jelle, Bram, Jens of Emma  
             
  Junioren C en D 2007 t/m 2010 Dinsdag 19.00 - 20.30 uur Atletiekbaan Erik & Marloes  
      Donderdag 19.00 - 20.30 uur Atletiekbaan Bas & Ben  
             
  Junioren A, B en Senioren 2006 en eerder Maandag 19.00 - 20.30 uur  Krachthonk Zelfstandig  
      Dinsdag 19.30 - 20.30 uur Atletiekbaan Irma  
      Woensdag 19.00 - 20.30 uur Krachthonk Koen  
      Donderdag 19.00 - 20.30 uur Atletiekbaan Nick  
             
 • Oudertoezicht bij de AVH pupillen trainingen.

  Bij de pupillen trainingen van AVH wordt er per 15 mei 2021 een oudertoezicht beleid gehanteerd wat betekent dat er bij elke pupillen training 1 ouder aanwezig zal zijn om bij calamiteiten bij te staan. 

  De ouder indeling wordt door AVH opgesteld en uitgebracht samen met het pupillenrooster. Nieuwe leden worden automatisch aan de lijst toegevoegd zodra de huidig lijst afloopt.

  Vanwege AVG regelgeving staat dit rooster met ouder indeling niet op de website maar zal per mail en WhatsApp worden verdeeld.

 • Trainingsrooster pupillen april 2022 t/m september 2023

  In het schema hieronder staat het trainingsrooster voor de pupillen waarin u kunt zien wanneer de trainingen wel-en niet door gaan. 

  Download het rooster hier.

 • Smoelenboek - Baanatletiek trainers

 • Leeftijdscategorie Pupillen: 6 - 11 jaar

  De contactpersoon van deze groep is Stefan Hummelink, benaderbaar via baanatletiektrainers@av-haaksbergen.nl.

  In de vakantie is er voor de pupillen geen mogelijkheid tot trainen voor de pupillen. Gebleken is dat de opkomst in de vakantie periode meerdere jaren achter elkaar erg laag is en daarom wordt er een zomer stop gehanteerd.

 • Welke onderdelen?
  Sprint (40 of 60m.), hoogspringen, verspringen, balwerpen, kogelstoten, duurloop (600 ?? 1000m). Daarnaast doen we voorbereidende oefenvormen van hordenlopen, speerwerpen en discuswerpen. Tenslotte letten wij tijdens het lopen op de looptechniek en doen wij hier oefeningen voor doormiddel van loopscholing (knieheffen, hakken-billen, armzwaaien enz.)

 • Opbouw training
  De training is bedoeld om spelenderwijs kennis te maken met atletiek. De training bestaat meestal uit 10 tot 15 minuten warming-up, 2 atletiekonderdelen van ca. 15 tot 20 min. en een afsluitend spel of een duurloop tot 1000m.

 • Schoeisel
  We stellen geen eisen aan trainingskleren. Wel adviseren wij om schoenen te gebruiken met een goed voetbed. Hierdoor worden blessures en verzwikkingen voorkomen. Wanneer de temperatuur onder de 15 graden is graag een vest/jasje en een lange broek meenemen.

 • Leeftijdscategorie Junioren C&D: 12 - 15 jaar

  Vanaf 12 jaar en ouder geldt voornamelijk het principe van de atletiek als breedtesport. Een gezamenlijke warming up is standaard. Bij de trainingen worden de verschillende onderdelen van de atletieksport aangeboden, danwel in roulatievorm danwel in een vrije training. Bij het aanbieden zal bij de desbetreffende atleet naar voren komen dat springen, werpen of lopen tot zijn voorkeur behoren.  Om de oudere atleten in deze groep wat meer ruimte te geven om te kiezen zal geleidelijk het principe van specialiseren voor hen van toepassing zijn.

  In de vakantie is er voor de junioren C&D geen training. 

  De contactpersoon van deze groep is Marloes Klumpers, benaderbaar via baanatletiektrainers@av-haaksbergen.nl

 • Leeftijdscategorie Junioren A&B: 16 - 19 jaar.

  Bij de overgang naar de junioren B zal er specifieker op eigen onderdelen worden getraind waarbij specialisatie op basis van de keuze van de atleet plaats gaat vinden,  waarbij de basis in de vorm van krachttraining en conditietraining met een hogere belasting tot de standaard gaat behoren.

 • Leeftijdscategorie Senioren: 20 - 35(V)/40(M) jaar

  Bij het bereiken van de 20-jarige leeftijd behoort de atleet / atlete tot de seniorengroep.  In deze groep is door de atleet zelf al gekozen om specialistisch te trainen dan wel een allround atleet te blijven. De basis blijft een algemene training waarbij na de gezamenlijke warming up voor een eigen te beoefenen onderdeel mag worden gekozen. Het beschikbaar stellen van schema’s en overleg en begeleiding van de diverse onderdelen is een taak van de verschillende aanwezige trainers. Door het af en toe inhuren van externe expertise is verdere diepgang mogelijk. Bij specialisatie is het in overleg mogelijk om niet deel te nemen aan de warming up.

 • Leeftijdscategorie Masters: >35(V)/>40(M) jaar

  Voor de oudere atleten is aansluiten met de seniorengroep de basis. Wel bepalen zij zelf welke onderdelen zij beoefenen en welke schema’s zij volgen. Wenselijk is dat zij in basis aansluiten bij de "jongere" groep. O.a. voor de dynamiek en de kennisoverdracht.