• Pingelloop

Op 6 november 2022, heerlijk genieten van de natuur in het natuurgebied het Lankheet. Samen met andere hardloop en wandel fanaten. Net als in 2019 geen wedstrijd maar een recreatieloop met als motto "Plezier hebben en lekker sporten". Er is een categorie indeling voor de jeugd maar ze starten tegelijk. En omdat het soms ook erg leuk kan zijn om te zien wat je tijd op jouw afstand is geweest, hebben we dit jaar een geautomatiseerde tijdwaarneming voor jullie opgetuigd met registratiechips.

De uitslagen vind je dan op uitslagen.nl.

Nieuwe categorie
    Dit jaar bieden we voor het eerst de categorie sportief wandelen aan, wandelaars hebben soms ook de drang om hun snelheid vast te laten leggen en het is ook een leuke activiteit voor de sportief wandelaars bij AVH.

Inschrijven voor de Pingelloop 2022 doe je hier: Inschrijven.
    Unsere Deutsche Lauf-und Wanderfreunde bitten wir ihren Eintrag durch das Kontakt Formular an uns bekannt zu stellen. Wir werden ihren Eintragung und Bezahlung durch E-Mail zur stand bringen.

Het reglement van de Pingelloop is hier te downloaden: Reglement.

De Route van de loop kan hier gedownload worden: Route.

Bereikbaarheid
    Het startbureau is, in tegenstelling tot vorige jaren, bij het bezoekerscentrum naast Boerderij de Pingel (Lankheterweg 4, 7481VM Haaksbergen).

Hier vindt u ook onze catering waar u tegen cash betaling versnaperingen kunt nuttigen. Uw startnummer is een consumptiebon dus de eerste consumptie is van AVH.

Ophalen startnummers
    Bij het startbureau tussen 09:00 en 10:30 uur.

Na-inschrijvingen
    Er kunnen dit jaar geen na inschrijvingen worden geregistreerd dus zorg er voor dat u zich voor de sluitingsdatum online heeft ingeschreven.

Afstanden en starttijden

• 10.00u - Sportief wandelaars 5,6 / 2,8 Km
    • 10.30u - Recreanten 11,2 / 8,4 / 5,6 Km
    • 12.00u - Jeugd 2,8 / 1,6 / 0,7 Km

Voor de atletiek jeugd de navolgende categorieën

• 2.8 km: MA, JB, JC, MB
    • 1.6 km: MC, JD, MD
    • 0.7 km: MpA, MpB, MpC
    • 0.7 km: JPA, JPB, JPC

Startgeld bij voorinschrijving
    Leden Atletiekunie:
    (bij inschrijving Unie nummer invullen, ook voor de sportief wandelaars)

• Jeugd EUR 3,00 *
    • Recreanten / Sportief wandelaars EUR 5,00 *

Niet Leden Atletiekunie:

•  Jeugd EUR 3,50 *
    •  Recreanten / Sportief Wandelaars EUR 6,00 *

* Er wordt een bedrag afgedragen aan het Landgoed Lankheet ten behoeve van het natuurbehoud.

De Pingelloop past het natuurzorgsysteem "S(up)port for nature" toe om er voor te zorgen dat het evenement veilig is, zo min mogelijk schade aan de bodem en de natuur teweegbrengt en zo min mogelijk overlast veroorzaakt voor bezoekers en omwonenden.
    Het Lankheet is aangesloten bij stichting De Groene Waaier. De Groene Waaier is een samenwerkingsplan/-initiatief tussen de drie belangrijkste organisaties op natuurgebied in Haaksbergen: Het Lankheet, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer.

Meer info en vragen per e-mail: pingelloop@av-haaksbergen.nl, of gebruik het contact formulier op deze pagina.

• Contact formulier