• Website Bootcamproute Scholtenhagen

  De Bootcamproute Scholtenhagen heeft haar eigen website waar alle informatie over de bootcamproute te vinden is.

  Navigeer naar de bootcamproute website:  Bootcamproute Scholtenhagen

 • Bootcamproute Scholtenhagen

  Wat is ons doel? 

  In 2021 realiseren we een 4 kilometer lange openbare bootcamproute over sport- en recreatiepark Scholtenhagen. De route, die langs de vele sportverenigingen loopt, bevat 12 plekken waar in totaal 19 hufterproof toestellen worden geplaatst. De robuuste toestellen van verschillende grootte en moeilijkheidsgraad met een valdempende ondergrond zijn geschikt voor jong en oud. Geschikt voor de beginnende maar ook zeker voor de meer ervaren sporters. Bij de informatieborden op de parkeerplaats tegenover Atletiek Vereniging Haaksbergen en bij de bergingsvijver zijn er twee officiële startplekken om de route te starten. Met behulp van opvallende bewegwijzering lopen de sportievelingen de route over het gehele park. Met de bootcamproute willen we een openbare sportvoorziening realiseren waar alle Haaksbergse (sport)verenigingen, basisscholen, ’t Assink Lyceum, individuele sporters, commerciële sporters, individuen, bedrijfssporters en toeristen veilig kunnen bewegen.

  Wie zijn wij? 
  Dit initiatief is ontstaan door een 5-tal enthousiastelingen van Atletiek Vereniging Haaksbergen (AVH). We sporten al jaren op het park Scholtenhagen en bewonderen elke keer weer de mooie plekken en de activiteiten op het park. Wat zou het mooi zijn we een rondje hardlopen kunnen verrijken met oefeningen m.b.v toestellen over het gehele park. Daarnaast willen wij dat iedereen op elk tijdstip gebruik kan maken van de toestellen, in de openbare ruimte door alle leeftijden. Na een paar jaar dromen hakten we In 2019 de knoop door en zijn we de plannen gaan uitwerken onder het motto, als je het niet probeert weet je nooit of het lukt! Na vele besprekingen, veel uitzoek werk en van loket naar loket gestuurd te zijn, zijn we in 2020 een mooie samenwerking met Stichting Groot Scholtenhagen aangegaan. De Stichting werkt volop mee in het ontwerp en de route, zij gaan na realisatie de route van ons overnemen en gaan zorgen voor minimaal 10 jaar onderhoud en beheer. Hierdoor zorgen we samen voor een gratis, openbare sportvoorziening voor alle Haaksbergenaren.

  Initiatiefnemers 
  Andrea Hofsté, Ben van Sark, Ramon Veneboer, Han ten Dam en Marloes Klumpers

  Wilt u met ons in contact treden? Neem dan via bootcamproute@av-haaksbergen.nl met ons contact op.

 • Ontwerp bootcamproute - 08-04-2021

 • Bram Tankink (voormalig profwielrenner) over dit initiatief.

  Als geboren en getogen Haaksbergenaar ben ik opgegroeid in een prachtige omgeving. Het Scholtenhagen park was de plek waar ik als kind al vaak naar toe ging om te spelen en te trainen. Eerst lopen en later ontdekte ik de fiets. Op de berg hebben we met vriendje en broer vele uren spelenderwijs getraind en legde ik de basis voor een mooie sportcarrière. In deze tijden waarin een gezonde levensstijl belangrijker wordt in een steeds uitdagendere wereld is het prachtig om te zien dat er een groep mensen opstaat die zich inzetten voor een gezonde samenleving. Buiten sporten heeft een nog grotere waarde gekregen met het Coronavirus en hoe leuk is het om mensen spelenderwijs gezonder te laten worden. Het kan een begin zijn voor een gezonde levensstijl, maar ook kinderen in beweging brengen door het speelse karakter van omgeving en de faciliteiten. Een prachtig park in een prachtige omgeving met prachtige faciliteiten. Een bootcamproute voor jong en oud. Hoe mooi kan Haaksbergen zijn. 

 • Foto Bram Tankink (oud-profwielrenner)
 • Rob Welten (burgemeester Haaksbergen) over dit initiatief.

  Een gezonde geest in een gezond lichaam. Een citaat dat u wellicht bekend voorkomt. Oorspronkelijk van de Romeinse dichter Juvenalis, maar pas écht bekend geworden in het midden van de negentiende eeuw door de Engelsman John Hurley. Hij gebruikte het om het belang van sport voor de gezondheid van het volk te benadrukken. Mede dankzij hem ontstonden er in het Engeland van toen talrijke grote sportwedstrijden. Het bleken de voorlopers van de Olympische Spelen zoals we die nu kennen. 

  Sindsdien is de sport niet meer weg te denken uit onze samenleving. Niet alleen is het aantal sportwedstrijden niet meer te tellen, óók het aantal sportbeoefenaars is hand over hand toegenomen. Tegenwoordig doet bijna iedereen wel iets aan sport. Niet alleen omdat de geleerden het er wel over eens zijn dat bewegen cruciaal is voor onze gezondheid, maar ook simpelweg omdat sporten heel erg leuk is om te doen. In een team of in je eentje, op topniveau of op je dooie gemak. Zo pak ik zelf graag de fiets om fit te blijven.

  Haaksbergen is een gemeente met geweldige sportfaciliteiten waar we trots op mogen zijn. Park Groot Scholtenhagen biedt sportminnende inwoners en ook bezoekers allerlei mogelijkheden om naar hartenlust te sporten, op welk niveau dan ook. Het doet me deugd dat daar nóg een mooi initiatief bij komt van onze eigen Atletiek Vereniging Haaksbergen. Een vier kilometer lange openbare bootcamproute, over het hele park. Met robuuste toestellen en valdempende ondergrond en nog mooier: toegankelijk voor iedereen. 

  Park Groot Scholtenhagen is in 1902 door Willem Hendrik Jordaan geschonken aan de inwoners van Haaksbergen. Een plek voor ontspanning en rust voor de hele Haaksbergse bevolking. In de loop der jaren werd het steeds meer een plek waar sport de boventoon ging voeren. Met deze nieuwe bootcamproute komt er een gratis, openbare sportvoorziening voor alle Haaksbergenaren bij. Nog meer mogelijkheden voor ontspanning en inspanning. Voor een gezonde geest in een gezond lichaam!

 • Sponsoring

  Update 15-02-2021

  We hebben de sponsoring rond voor de realisatie van de bootcamproute!

  Met veel dank aan de toezeggingen van de onderstaande sponsoren. 

   

  Toestelsponsoren:

  Toestel 1: JBC Solutions BV

  Toestel 2: Erve Bruggert Hotel en B&B & 't Stien'nboer Camping & Bungalowpark

  Toestel 3: Rob Hoogland Beheer BV

  Toestel 4: YALP Sport- en speeltoestellen

  Toestel 5: Camping Scholtenhagen en Ter Avest Sport

  Toestel 6: Verenigingen Scholtenhagen (Haackey, TCH, Schutterij, HSC'21, IJSCH, VVH en AVH).

  Toestel 7: TKH Group NV

  Toestel 8: Bloesem Kinderopvang, Reith Power & Blend New Day

  Toestel 9: Kormelink Aannemersbedrijf

  Toestel 10: Univé Verzekeringen

  Toestel 11: Noordendorp Transport

  Toestel 12: Nubix Informatietechnologie en services

  Algemene sponsoren: Doneeractie (individuele Haaksbergenaren en kleinere bedrijven), Twents Noaberfonds, Postcodeloterij, Lokaal Sportakkoord Haaksbergen, MenzisFonds, Rabobank Stimuleringsfonds, Eelerwoude en BKgroen. 

  Bijdrage van LEADER Zuid-West Twente (Europees, provincie Overijssel en de Gemeente Haaksbergen). 

 • Update 15-02-2021

 • Bijdrage van LEADER Zuid-West Twente

  EU: Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland