Hardloopclinic 

Elk jaar start de vereniging een hardloopclinic voor beginners. Met deze clinic bereiden we de deelnemers voor op het succesvol afleggen van 5 Engelse mijlen tijdens de Haaksbergse Engelse mijlenloop. Meer hierover op www.engelsemijlenloop.nl.

De Mijlenloop is dus zeker niet alleen voor afgetrainde hardlopers. Juist niet! Ook minder geoefende lopers bieden we de kans om aan hun conditie te werken. Dat kan door een hardloopclinic te volgen met ervaren looptrainers. Binnen 6 maanden werken we samen toe naar het aan een stuk kunnen hardlopen van 5 mijl. De clinic start zondag 29 oktober om 09:00 bij de kantine van AVH, en eindigt met de vijf mijlen van de Engelse Mijlenloop op 24 maart 2024. De cliniclopers trainen iedere zondagochtend gezamenlijk. Daarnaast lopen ze op een doordeweekse avond aan de hand van een schema. Dat kan individueel of tijdens een van de trainingsavonden van AVH. Halverwege de clinic meten we onze krachten met een tussentijdse hardloopwedstrijd van vijf kilometer: de Watermolenloop in Haaksbergen.

Verantwoord op weg naar 5 mijl hardlopen

Naast uitstekende trainers en trainingsfaciliteiten van de AVH beschikken we over een team van specialisten die deze clinic tot een succes maken.

Wat biedt de clinic

  • Kick-off programma / info avond (2 oktober 2023, 20:00 in de kantine van AVH).
  • Deelname aan de Watermolenloop en de Mijlenloop (24 maart 2024).
  • Een exclusief hardloopshirt
  • 1 maal per week een training bij AVH in Haaksbergen onder leiding van gediplomeerde trainers, koffie/thee na de training.
  • Trainingsschema dat gericht is op het aan een stuk kunnen hardlopen van de 5 mijl
  • De mogelijkheid om op trainingsavonden te lopen op de atletiekbaan en de ontvangen loopschema’s veilig en verlicht af te werken.
  • Advies van een sportfysiotherapeut.
  • Advies in schoeisel en materialen.
Begeleiding

Fysiotherapeut Huub Hodes van Fysik helpt de lopers gedurende de hele periode graag bij medische vragen of klachten.

Rustig en verantwoorde opbouw

Zoals iedereen weet, is hardlopen een gezonde bezigheid. Maar omdat deze sport natuurlijk een extra lichamelijke belasting geeft, begint de clinic geheel bij nul. De eerste training begint met 6 x 30 seconden hardlopen en dat zal uiteindelijk uitgebouwd worden tot 55 minuten hardlopen aan een stuk tijdens de laatste zondag voor de mijlenloop. Vanaf de eerste training zijn we echter wel ongeveer een uur bezig. Belangrijk onderdeel van de training is aandacht voor de looptechniek door middel van Bewust Hardlopen. Met diverse oefeningen worden deelnemers bewust gemaakt van hun houding en leren zij deze houding (waar nodig) te verbeteren. Behalve hardlopen besteden we ook veel aandacht aan verschillende oefeningen om lenigheid, spierkracht en coördinatie te verbeteren. Uiteraard alles binnen ieders eigen vermogen.

Kosten

De kosten voor dit alles bedragen €55,00 per persoon.

Locatie en tijden van de trainingen

De eerste 10 trainingen vinden plaats bij AVH of in de directe omgeving. Na de feestdagen gaan we meestal het Lankheet in. De trainingen beginnen altijd zondags om 09:00 uur in de kantine van AVH en duren ongeveer een uur, waarna koffie of thee in de kantine klaarstaat.

Zijn er na het lezen van dit bericht toch nog vragen, stel ze dan per mail aan clinicem@av-haaksbergen.nl

Aanmeldformulier 2023/2024 

Naam: Dit veld is verplicht!
Geslacht: Dit veld is verplicht!
Adres: Dit veld is verplicht!
Geboortedatum: Dit veld is verplicht!
Telefoonnummer: Dit veld is verplicht!
E-mail: Dit veld is verplicht!

SOCIAL MEDIA  

Facebook/AV HaaksbergenPrivacy verklaring

CONTACT 

Clubgebouw 'n Diek en atletiekbaan:
Scholtenhagenweg 39
7481 VN Haaksbergen
Tel.: 053-2207766
E-mail: info@av-haaksbergen.nl

POST ADRES 

Mark in het Veld
Secretaris Atletiek Vereniging Haaksbergen
Waandersstraat 1
7481 LK Haaksbergen